Αξιοθέτα στην Κρήτη



Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με μοναδική  ομορφιά που διατηρεί ακόμα και σήμερα ολοζώντανη την αυθεντικότητα και την παράδοση του νησιού. Είναι γεμάτη από Βενετσιάνικα αρχοντικα, ενετικό λιμάνι, μνημεία και τούρκικα χαγιάτια. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, με ποικιλία φυσικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων αναψυχής που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Τα Χανιά είναι μια σύγχρονη , ζωντανή παραθαλάσσια πόλη στην βορειοδυτική ακτή του νησιού και είναι γεμάτη από βενετσιάνικα και τούρκικα μνημεία και καλά διατηρημένα νεοκλασικά κτίρια. Το φημισμένο ενετικό λιμάνι είναι η καρδιά της πόλης.
Τον εθνικό δρυμό με το φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα στην Κρήτη. Πάνω από 250.000 άτομα το επισκέπτονται κάθε χρόνο!


Την κοιλάδα του Αμαρίου, η οποία βρίσκετε νοτιο-ανατολικά του Ρεθύμνου μεταξύ του όρους Ψηλορείτη και Κέδρος. Είναι η καρδιά της Κρήτης και ανάμεσα στα βουνά υπάρχουν περίπου άθικτα 40 χωριά γεμάτα χρώμα και παράδοση.
Τα Λευκά Όρη ή Μαδάρες είναι η μεγαλύτερη οροσειρά στην Κρήτη, με πάνω από 30 κορυφές άνωτων 2.000 μ. και περίπου 50 φαράγγια. Είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της Δυτικής Κρήτης προσφέροντας σε κάθε λάτρη της φύσης ποικιλία δραστηριοτήτων και εκδρομών. 


Το οροπέδιο Ομαλού. Είναι γνωστό γιατί είναι το σημείο εκκίνησης για την βόλτα στο φαράγγι της Σαμαριάς. Είναι επίσης το σημείο έναρξης για πολλές όμορφες ορεινές πεζοπορίες. 

Το φαράγγι της Ιμπρου. Για όσους προτιμούν μια συντομότερη διαδρομή από αυτή της Σαμαριάς , το φαράγγι της Ιμπρου είναι μια πολύ καλή και όμορφη εναλλακτική λύση.
Το Ηράκλειο είναι μια σύγχρονη πόλη, η πρωτεύουσα του νομού Ηρακλείου και από το 1972 η πρωτεύουσα του συνόλου της Κρήτης με 150,000 κατοίκους. Είναι επίσης το εμπορικό, βιομηχανικό και γεωργικό κέντρο της Ανατολικής Κρήτης και η εκκλησιαστική "πρωτεύουσα" του νησιού. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης με τις θαυμάσιες συλλογές του. 

Το παλάτι της Κνωσού (5 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου) είναι το πιο σημαντικό και πιο γνωστό ανάκτορο του Μινωικού πολιτισμού. Σύμφωνα με την παράδοση, υπήρξε η έδρα του μυθικού βασιλιά Μίνωα.
Το ανάκτορο της Φαιστού (62,5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου), με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική σύνθεση και τη σχεδόν τέλεια κατασκευή, θεωρείται ότι ήταν 
το ωραιότερο και πιο χαρακτηριστικό όλων μινωικών παλατιών.
Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, και είναι κτισμένη γύρω από μια γραφική λίμνη. Είναι το κέντρο της πόλης με πολλές καφετέριες.


Η περιοχή της Ελούντας ( κοντά στον Άγιο Νικόλαο ) , είναι από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα θέρετρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν αρκετοί όρμοι με αμμώδεις παραλίες και όρμους κατά μήκος της ακτογραμμής γεμάτες με υπερπολυτελή ξενοδοχεία.